Λίγα λόγια για το Ιστολόγιο...

Ο τίτλος του ιστολογίου ήταν αρχικά" ιστοημερολόγιο", όμως για καθαρά πρακτικούς λόγους (για να το βρίσκουν εύκολα οι μαθητές ) άλλαξε σε Ιστολόγιο της Ελένης Ζάχου.
Πιστεύω στην ελεύθερη διακίνηση του εκπαιδευτικού υλικού και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά το δοκούν ό,τι υλικό θέλετε.
1. Στη δεξιά μπάρα βρίσκονται : υλικό για μαθήματα,φιλικά ιστολόγια κ. α

2. Στο κέντρο εμφανίζεται η καθημερινή ροή των αναρτήσεων ( με διάφορα θέματα)

3. Στην αριστερή μπάρα εμφανίζονται εργασίες -συμμετοχές μου σε εκδηλώσεις και προγράμματα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Νέ σελίδα Θρησκευτικα Β΄Γυμνασίου ΝΠΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με τα νέα προγράμματα σπουδών
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή (δεξιά)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Δύο χάρτες για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο Ιράκ!

Δύο χάρτες για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο Ιράκ!
Οι χάρτες από τη βρετανική Daily Mail είναι απόλυτα επεξηγηματικοί της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Ιράκ.
Στον πρώτο χάρτη, με το ροζ χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, με το λευκό είναι το ακόμα ελεύθερο Ιράκ.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Ισλαμικό Κράτος στην ουσία έχει κόψει το Ιράκ στη μέση, με το βόρειο ανατολικό κουρδικό κομμάτι να αγωνίζεται μόνο του.
Επίσης, η πρωτεύουσα Βαγδάτη είναι περικυκλωμένη από τους τζιχαντιστές.

map-1

Επίσης, στο δεύτερο χάρτη της Daily Mail, βλέπουμε πώς είναι μοιρασμένο τα Ιράκ ανάλογα με έθνη και θρησκείες. Με το πράσινο χρώμα είναι οι αραβόφωνοι Σιίτες, με το κίτρινο χρώμα οι Σουνίτες. Σουνίτες εξτρεμιστές είναι το Ισλαμικό Κράτος. Σουνίτες είναι και το καθεστώς Ερντογάν. Με το μωβ χρώμα είναι οι Κούρδοι, με το καφέ οι Τουρκομάνοι και με το ροζ μπορείτε να δείτε τους χριστιανικούς θύλακες, κυρίως μέσα στα κουρδικά εδάφη, όπου όταν μιλάμε για Χριστιανούς εννοούμε Ασσύριους, Χαλδαίους, Αρμένιους κ.α. μικρότερες ομάδες.

map-2 
tribune