Λίγα λόγια για το Ιστολόγιο...

Ο τίτλος του ιστολογίου ήταν αρχικά" ιστοημερολόγιο", όμως για καθαρά πρακτικούς λόγους (για να το βρίσκουν εύκολα οι μαθητές ) άλλαξε σε Ιστολόγιο της Ελένης Ζάχου.
Πιστεύω στην ελεύθερη διακίνηση του εκπαιδευτικού υλικού και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά το δοκούν ό,τι υλικό θέλετε.
1. Στη δεξιά μπάρα βρίσκονται : υλικό για μαθήματα,φιλικά ιστολόγια κ. α

2. Στο κέντρο εμφανίζεται η καθημερινή ροή των αναρτήσεων ( με διάφορα θέματα)

3. Στην αριστερή μπάρα εμφανίζονται εργασίες -συμμετοχές μου σε εκδηλώσεις και προγράμματα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Νέ σελίδα Θρησκευτικα Β΄Γυμνασίου ΝΠΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με τα νέα προγράμματα σπουδών
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή (δεξιά)

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
του Κωσταντίνου Μηνάογλου
Ακούμε συχνά από πολλούς και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να μιλάνε για το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ταινίες, παραμύθια, διηγήματα αλλά και για το μήνυμα των Χριστουγέννων ότι είναι η αγάπη. Δεν υπάρχει κανένα πνεύμα Χριστουγέννων και η αγάπη δεν είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων όπως την εννοούν. Άλλωστε η αγάπη είναι ένα διαρκές μήνυμα και το ζητούμενο σε κάθε μας στιγμή. Όλοι μιλούν για αγάπη, στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει εγκλήματα ακόμα και από χριστιανούς. Άλλοι ανατινάσσονται επιφέροντας το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους στο όνομα της αγάπης, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται στο όνομα του Θεού που αγαπούν.
Ένα είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων: η ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ. Η ενσάρκωση του Υιού και λόγου του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός (κατά χάριν όχι κατ’ ουσίαν). Αυτό επιτυγχάνεται πρώτα με το άγιο βάπτισμα συνεχίζεται με την κάθαρση, το φωτισμό και ολοκληρώνεται με τη θέωση. Στο βάπτισμα ντύνεσαι τον ίδιο το Χριστό, στη Θεία Κοινωνία υποδέχεσαι ολόκληρο το Θεό. Ζεις με το Χριστό και για χάρη του Χριστού. Τα πάντα και εν πάσι ΧΡΙΣΤΟΣ.